- Rola partyzantki rośnie i moim zdaniem będzie rosła coraz bardziej w kontekście przyszłych operacji, czyli kontrofensywy czy ofensywy armii ukraińskiej, bo pewnie działania partyzantów będą skoordynowane z działaniami armii ukraińskiej - mówi...
Co jadano w zaciszu dawnych krakowskich domów, a czym raczono się podczas wystawnych przyjęć u bogatych mieszczan? O kulinarnej przeszłości i teraźniejszości stolicy Małopolski opowiada Mieczysław Czuma, współautor (wraz z Leszkiem Mazanem)...
Do jej stołówek chodziły całe pokolenia. - Gotowanie to całe moje życie, moja największa pasja. W kuchni siedziałam po 16 godzin dziennie, przez ponad połowę mojego życia. Ceniłam bardzo wszystkie spotkania, z Krystyną Feldman, Margaret Thatcher...
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.