Joanna Boroń

Nadmorskie smażalnie pod lupą sanepidu - dramatu nie ma

Nadmorskie smażalnie pod lupą sanepidu - dramatu nie ma Fot. arch
Joanna Boroń

Pracownicy inspekcji sanitarnej przeprowadzili kontrole w punktach, w których oferowane są produkty smażone. Z wyników kontroli płynie jeden wniosek - nie jest idealnie, ale mogło być gorzej.

Pod koniec lipca skontrolowano 78 lokali (smażalni) w naszym województwie. Każdorazowo podczas kontroli sprawdzany był stan sanitarno - techniczny, ale również badany był olej smażalniczy.

W 5 przypadkach olej był niewłaściwej jakości. W 3 lokalach zostały przekroczone normy związków polarnych w oleju, czyli potencjalnie niebezpiecznych dla naszego zdrowia.

Pozostało jeszcze 51% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Joanna Boroń

W zakresie moich zainteresowań leżą tematy zdrowotne oraz te z zakresu szeroko pojętego stylu życia, m.in. kulinaria, moda, ale też książki, kino, czy muzyka.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gk24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.